A LÚGOS VÍZ HATÁSA
A lúgos víz rendszeres fogyasztásával számos egészségügyi probléma megelőzhető illetve gyógyítható.
Szervezetünk enyhén lúgos természetű, és ebben a környezetben működnek az egyes biokémiai folyamatok optimálisan. Életünk során azonban a szervezetben sok savas bomlástermék halmozódik fel, amely a hajszálerekben rakódik le. Ennek az a következménye, hogy sejtjeink nem jutnak elegendő tápanyaghoz és oxigénhez. A lúgos víz képes semlegesíteni a savas bomlástermékeket és ezáltal testünkben újra szabadon áramolhat az éltető erő.
Az ionizált lúgos víz a sejtek szintjén frissíti fel szervezetünket. Mivel az ionizálás során kisebb lesz a vizet alkotó molekulacsoportok mérete, a víz könnyen halad át a sejtfalakon, hatékonyan hidratál.
A szabad gyökök az egészséges sejtekhez kapcsolódnak, mivel tőlük tudnak elektront „lopni”. Eközben károsítják a sejteket. Szervezetünk képes szembeszállni a szabad gyökökkel, főleg, ha antioxidánsokkal segítjük ebben. Amikor vizünket ionizáljuk, könnyen leadható elektronokkal töltjük fel, amik képesek a szabad gyökök megkötésére. (Szabad gyököt képeznek a vegyi anyagok, UV sugárzás, stb.)
Jótékonyan hat:
- az emésztőrendszerre (gyomorra és a bélrendszerre egyaránt)
- magas és alacsony vérnyomásra, az érrendszerre
- allergiás panaszok esetén
- az immunrendszerre
- energiaszintre, vitalitásra
- számos életkorral járó probléma esetén (pl. csontritkulás)
- ha az ideális testsúlyunkat szeretnénk elérni.